Bezoek ook: garnaal paling zalm
nlgb

Verkrijgbaar Bij...

Zoeken op postcode

Spakenburg Paling B.V.

Postadres:
Postbus 101
3750 GC Spakenburg

Bezoekadres
Haringweg 10
3751 BH Spakenburg

Tel: 033 - 29 88 746
Fax: 033 -29 86 728

E-mail: info@paling.nl

Alles over Forel

Lekkernij uit zuiver water

Forel, een lekkernij uit zuiver water
Regenboogforel is een populaire consumptievis. Oorspronkelijk kwam regenboogforel alleen voor aan de west- en de oostkust van Noord Amerika en in de rivieren van de Rocky Mountains. De ondiepe wateren van Big Blackfoot River in de staat Montana (USA) , het noordelijke deel van de Amerikaanse Rocky Mountains, is een van de gebieden waar de regenboogforel van nature voorkomt.     
 "Rocky Mountains"   
Trout, de Engelse vertaling van forel, behoort tot de familie van koudwatervissen. De Latijnse naam van de familie is Salmoniodae (zalmachtigen) bij het zien van die naam zal het je waarschijnlijk niet verrassen dat forel nauw verwant is aan de zalm. Dat kan je onder meer zien aan het uiterlijk van de forel. Een bijzondere eigenschap die forel en zalm gemeen hebben, is dat ze zowel in zoet- als zoutwater kunnen leven. Voorwaarde is wel dat het water koud en heel zuiver moet zijn. Als de jonge regenboogforellen voldoende gegroeid zijn zoeken ze op latere leeftijd de zee op. Regenboogforellen komen nog één keer in hun leven terug naar de rivier waar ze geboren zijn, om zich voort te planten. In het midden van de vorige eeuw bleek dat het vermeerderen en verspreiden van regenboogforel niet moeilijk was. Sindsdien is het verspreidingsgebied van de regenboogforel enorm toegenomen en komen sinds die tijd ook in Europa voor. De meeste regenboogforellen zijn nu afkomstig van aquacultuurbedrijven. De regenboogforellen worden daar onder strikt gecontroleerde omstandigheden grootgebracht.  

Is regenboogforel gezond?

Is regenboogforel eten gezond?
Onderzoek toont het gunstig effect van vis op hart en bloedvaten keer op keer aan. Regenboogforel is matig vet het bevat van nature enkel-, en meervoudig onverzadigde verzuren. Deze vetzuren hebben een gunstig effect op hart en bloedvaten. Dit gunstig effect wordt vooral toegeschreven aan de meervoudig onverzadigde vetzuren. De zogehete Omega-3 vetzuren EPA en DHA, die van nature aanwezig zijn in vis.    
Eet één tot twee keer per week vis en je hebt bijna 30 % minder kans op sterfte door hart en bloedvaatziekten. Onverzadigde vetzuren in vis werken zelfs cholesterol verlagend. Voedingsvoorlichters adviseren daarom tenminste één keer per week vis te eten. Je kan zeggen: Vis is een smakelijke manier om gezond te leven! Regenboogforel past hierdoor uitstekend in een gezond en gevarieerd voedingspatroon.
Zeg dus met een gerust hart: forel.nl is natuurlijk lekker en smakelijk gezond
 

Verse forel

Verse Forel
De meest verse forel is zwemmende forel, maar normaal spreekt men van verse forel als deze forel nog geen warmtebehandeling heeft ondergaan. Eigenlijk dus het rauwe product. Je visspecialist heeft verse forel meestal als hele vis (met kop en staart) op ijs te koop. Een goede verse forel kijkt helder uit z'n oogjes en zal een goede basis vormen voor een heerlijke maaltijd. Verse forel kan in de oven, op de barbecue of gewoon in de pan.    
Als je liever een verse forel zonder graat hebt, vraag aan je visspecialist of deze de forel wil fileren. 

Over het roken

Over het roken
Het roken van vlees en vis, dus ook van forel, is door onze voorouders uitgevonden als conserveringsmethode. Het betekende forel verhitten boven een houtvuur tot deze eetbaar (gaar) werd en de rook die erbij komt gaat bederf tegen. Het roken (conserveren) deed men dus omdat er toen nog geen koelkasten waren om de forel in te bewaren. Een lekkere bijkomstigheid van het roken blijft dat forel tijdens het rookproces een heerlijke smaak krijgt. De gebruikte houtsoort bij het traditioneel roken is het belangrijkste. Immers het bepaald de uiteindelijke kleur en aroma van de gerookte vis. Voor roken kan men allerlei houtsoorten gebruiken belangrijk is natuurlijk wel dat het hout onbehandeld is.    
 
Dit wil zeggen dat je met het sloophout van je geverfde tuinhuisje absoluut niet kunt roken. Een echt traditioneel ambachtelijke rokerij rookt ook in de 21e eeuw op dezelfde manier zoals dat eeuwen geleden door voorgaande generaties gedaan werd. Tegenwoordig zijn er nog enkele rokerijen die dit traditionele Hollandse ambacht beheersen. Het roken gebeurt daar nog steeds boven een knapperend houtvuur van een uitgekiende melange van houtsoorten. Het allerbeste hout voor de lekkerste smaak van gerookte forel is een mix van zuiver eiken-, en beukenhout. Tijdens het roken neemt het visvlees uit de rook stoffen op die de ontwikkeling van bacteriën vertragen of zelfs geheel stopt. Dat is de reden waarom gerookte vis langer houdbaar is. In het algemeen is traditioneel gerookte vis tussen de zes en twaalf dagen houdbaar. Vacuümverpakte of verpakt onder beschermde atmosfeer (MAP) is traditionele gerookte vis / forel is wel tot zes weken houdbaar.  
 

Gerookte forel

Gerookte forel
Gerookte forel is in verschillende soorten verkrijgbaar. Denk hierbij aan de gewone forel en de regenboogforel of zelfs de grote zalmforel kan gerookt gekocht worden. Een gerookte forel kan heerlijk zijn als lunch of als voorgerecht.

Een klein probleem voor velen zijn de graatjes, die graatjes zijn in hele forel aanwezig.

Als graatjes een probleem zijn, kies dan de gefileerde regenboogforel van forel.nl.

Regenboogforel van Forel.nl

Gefileerde vers gerookte regenboogforel van forel.nl
Het ambachtelijk roken van regenboogforel is natuurlijk een traditioneel vak apart. Het begint met de allerbeste verse regenboogforel. Vervolgens wordt de regenboogforel gezouten. Het zouten gebeurt op traditioneel ambachtelijke wijze in een zoutoplossing. Wij maken hiervoor géén gebruik van injecteren en allerlei andere kunstmatige middelen. Na het zouten volgt het traditionele ambacht van het roken met vuur en rook. Zo blijft ook ons product echt traditioneel ambachtelijk en lekker smeuïg.

 "Vers Gerookte Forel Filet" ; Het traditionele recept dat wij hiervoor gebruiken is al meer dan een eeuw van generatie op generatie doorgegeven. Dit recept is de reden waarom wij voor ons knapperende houtvuur gebruik maken van speciale houtsoorten zoals zuiver eiken- en beukenhout. De correcte wijze van zouten en het gebruik van de juiste houtsoorten bepalen een groot deel van het aroma.

Tot slot, het belangrijkste, de liefde van de ambachtslieden echte vakmensen die de traditie van forel roken in hun hart dragen. Dankzij alle in de vorige eeuw opgedane ambachtelijke kennis en traditie is gefileerde vers gerookte regenboogforel het gehele jaar door bij de Nederlandse visspecialist verkrijgbaar.

Alles samen maakt dat je geniet bij het eten van heerlijke gefileerde vers gerookte regenboogforel van forel.nl
 

100% vers gerookt

100% Vers gerookt en dat proef je!
Heel veel levensmiddelen worden 'teruggekoeld' dat wil zeggen ze worden in Nederland of meestal in een land ver buiten onze landsgrenzen geproduceerd en daar bevroren. Vlak voor het moment dat het levensmiddel te koop wordt aangeboden aan de consument ontdooid men het product en het wordt dan als 'vers' gekoeld verkocht.   
Vaak staat op zo'n product nog de diepvries houdbaarheidsdatum maar soms worden deze producten met een gewone verse datum verkocht. Heel moeilijk voor de consument om te zien wat er met het product gebeurd is en nog belangrijker hoe lang dat geleden was. Het verpakte product kan immers wel een jaar in de vriezer hebben gelegen en dan nog eens een aantal weken gekoeld in het koelvak. Daarom schrijft de levensmiddelenwet voor dat op dergelijke producten duidelijk vermeld moet staan dat het om een ontdooid product gaat. De werkelijkheid leert echter dat de aanduiding ontdooid product heel weinig gebruikt wordt.
Bevroren forel kan heel lekker zijn als je die bevroren koopt en volgens het gebruiksvoorschrift gebruikt. Bevroren forel koop je als deze langer wilt bewaren. Gekoeld vers gerookte forel koop je als je het binnen enkele dagen wilt genieten.

Wij zijn ervan overtuigd dat je het verschil proeft tussen het (teruggekoelde) diepvriesproduct uit een ver land en de vers gerookte kwaliteit van forel.nl. Wij garanderen dat de gefileerde gerookte regenboogforelfilet van het merk forel.nl 100% vers gerookt zijn en dat proef je !
 

Verkrijgbaar bij?

Exclusief bij de betere visspecialist en horeca
Waarom is forel.nl alleen verkrijgbaar bij de betere visspecialist en horeca?
Gedegen onderzoek heeft aangetoond dat de kwaliteit bewuste 'gevorderde' viseter alleen vis koopt bij een goed gesorteerde visspeciaalzaak en buitenshuis alleen vis eet in een goed (vis)restaurant.     
De visspecialist heeft een ruime keuze en geeft je goede adviezen en heeft regelmatig lekkere recepten. Goede restaurants kiezen voor kwaliteitsingrediënten voor hun maaltijden en bereiden zo de heerlijkste gerechten voor hun gasten.

De kwaliteit van ons traditionele product spreekt daarom velen aan. Zeg nou zelf, je koopt toch zeker je eten alleen bij iemand die er verstand van heeft?

Met je keuze voor forel.nl producten kan je de echte professionele kwaliteit zowel in een goed restaurant als ook thuis genieten.